Στο πόδι και ο Νότιος Έβρος …Έφοδος πεζών και Αρμάτων της «XVI Μ/Κ ΜΠ» στο Καταχείμωνο! (φώτο)

vete111Με Έφοδο της Πανίσχυρης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Καταχείμωνο, με συνδυασμό  Πεζοπόρων Τμημάτων και Επιθετική ενέργεια των Αρμάτων εκτελέστηκε  η Τακτική Επιχειρησιακή  εκπαίδευση των Μονάδων της «XVI Μ/Κ ΜΠ»  στο Νότιο Άκρο του Έβρου!2Ταχύτατη  η αντίδραση των Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού σε επεισόδιο στα …Όρια!

18Να επισημανθεί οτι οι Μονάδες κινήθηκαν ταχύτατα για την εκτέλεση της δραστηριότητας …Ενώ μόλις είχαν επιστρέψει από την αποστολή του εκχιονισμού κατοικημένων Περιοχών !

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Για την ασφάλεια κατά την κίνηση των Πεζοπόρων Τμημάτων τοποθετήθηκαν άνδρες των Περιπόλων ασφαλείας !

????????????????????????????????????

Οι Μονάδες κινήθηκαν  μέσα στα χιόνια απο δρομολόγια γνωστά μόνο στους τοπικούς οδηγούς και τους Αξιωματικούς του Επιτελείου …Ενώ τα Άρματα άνοιγαν δρόμους εκεί που απλά δεν υπήρχαν !

7 8-1 12Το προσωπικό των Σχηματισμών και Μονάδων Μάχης, Υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας της XΙI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας ΠΕΖΙΚΟΥ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τρέχουσα εβδομάδα, εφάρμοσε ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στον Νότιο Έβρο.