Στο πρόγραμμα της Επίσκεψης του Καρόλου στην Ελλάδα…»Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ και Θ/Κ Αβέρωρ » του ΠΝ

Στη Γαλλία και την Ελλάδα θα ταξιδέψουν από τις 7 έως τις 11 Μαΐου ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο λογαριασμό του ζεύγους στο twitter.

«Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για την μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για την νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση η επίσκεψη του ζευγαριού θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί αρχικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και στη συνέχεια από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ Κάρολος και Καμίλα θα παρακαθίσουν σε δείπνο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Παυλοπούλου.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, 10 Μΐου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συνατηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Το πρόγραμμα του ζεύγους, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα, περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στο πολεμικό κοιμητήριο Φαλήρου, το Μνημείο Αθηνών.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφθεί το HMC Valiant, σκάφος που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Επίσης θα επισκεφθεί το «Αβέρωφ» και θα δει το ομοίωμα αρχαίας ελληνικής τριήρους, με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΣ, του πολεμικού μας ναυτικού. (Όπως είχαμε αποκαλύψει )

Σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρόγραμμα η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, μετά από πρόσκληση της συζύγου του πρωθυπουργού, Περιστέρας Μπαζιάνα, θα βρεθεί στο Μουσείο Μπενάκη.

Μετά η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί και και το Μοναστήρι Καισαριανής στο λόφο του Υμηττού.Η Καμίλα θα επισκεφθεί επίσης κέντρο υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Το ζευγάρι θα επισκεφθεί και την Κρήτη, όπου θα βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

The visit to Greece will celebrate the UK and Greece’s longstanding maritime and military relationship, youth opportunity and education and charitable enterprise.

Read more about the forthcoming visit to France 🇫🇷 and Greece 🇬🇷: https://t.co/yPy5kUJStK pic.twitter.com/6PHoPbBu3x

— Clarence House (@ClarenceHouse) 13 Απριλίου 2018