Τα Τουρκικά ΜΜΕ έβαλαν στο Στόχαστρο τον Έλληνα Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο σχετικά με την ανάρτηση του για την σκοπιμότητα ανάπτυξης Ελληνικών δυνάμεων στο Μάλι, με παραποίηση της πραγματικότητας όπως συνήθως….
Πράγμα που δείχνει οτι οι… Εντολές κατά της Ελληνο-Γαλλικής Συμφωνίας είναι άνωθεν!!!
Τι αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα STAR την 13 /10 /21 για το Θέμα της Ανάρτησης του Στρατηγού
Ο Έλληνας Στγός Μιχαήλ Κωσταράκος, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά απαραίτητο η Ελλάδα να στείλει στρατεύματα στην Αφρική, βάσει της συμφωνίας με τη Γαλλία. Ο Κωσταράκος ανέφερε επίσης ότι «οι εξελίξεις σ’ αυτή την περιοχή, η φτώχεια και η έλλειψη ασφαλείας, μας αφορούν και μας επηρεάζουν».
Υπονοούσε ότι οι Έλληνες στρατιώτες θα έδιναν ελπίδα στους ανθρώπους της περιοχής. Ενώ ο Έλληνας αξιωματικός τα έλεγε αυτά, ξέχασε ότι οι υπό τις διαταγές του στρατιώτες, βύθισαν τις βάρκες τους και τους οδήγησαν στην ανοιχτή θάλασσα, αφήνοντας τους ανθρώπους σε αγωνία να πεθάνουν.
Συνεχίζονται οι απόηχοι της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στις 28 Σεπτεμβρίου, η οποία προβλέπει συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής και των εξοπλισμών. Ειδικότερα, το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στείλει στρατεύματα στην Αφρική στο πλαίσιο της συμφωνίας, είναι το πιο συζητημένο ζήτημα.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία σηματοδοτεί επίσης μια θεμελιώδη στροφή στην Ελληνική εξωτερική πολιτική. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε πιθανή αποστολή σε εμπόλεμες ζώνες στο εξωτερικό, θα εκθέσει την Ελλάδα σε πολλές απειλές, σε μια εποχή που η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και το Σαχέλ, οδηγεί σε μεταναστευτικές ροές.
Ο Στγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος υπηρέτησε ως Α/ΓΕΕΘΑ της Ελλάδος μεταξύ 2011-2015 και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 2015-2018, διακόσμησε το ταξίδι στην Αφρική με την αποικιοκρατική Ευρώπη με φράσεις όπως «ελπίδα, σταθερότητα».
Ο Κωσταράκος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ειδικά η Ευρώπη ήθελε να σταθεροποιήσει το Μάλι, υποστήριξε ότι τα πραξικοπήματα αποσταθεροποίησαν τη χώρα και ότι η Τουρκία και η Ρωσία επενέβησαν στην περιοχή.
Φοβισμένοι με τη μετανάστευση
Λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να πάει στην περιοχή του Σαχέλ, ο Κωσταράκος είπε: «Ο λόγος είναι προφανής. Αν δεν σταθεροποιηθούν οι χώρες του Σαχέλ και δεν τεθούν σε τροχιά ανάπτυξης, δεκάδες εκατομμύρια νέοι θα αγωνιστούν να επιβιώσουν ως πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες».
Υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ξένοι στην περιοχή, ο Κωσταράκος είπε: «Το πρόβλημα είναι πρωτοφανές. Οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα (καθώς και σε άλλους παρόμοιους τομείς της φτώχειας και της έλλειψης ασφαλείας) μας αφορούν και μας επηρεάζουν. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να είμαστε τυφλοί και να αφήνουμε πάντα τους άλλους να λύσουν τα προβλήματα που μας απασχολούν».
Ξέχασαν τους ανθρώπους που βύθισαν τις βάρκες τους
Επαινώντας την Ελλάδα για την αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή με τη Γαλλία, η οποία εκμεταλλεύεται την Αφρική εδώ και αιώνες, ο Κωσταράκος είπε ότι η σταθερότητα είναι ελπίδα για τους ανθρώπους.
Ενώ το ισχυριζόταν αυτό ο Κωσταράκος, ξέχασε πώς οι Έλληνες στρατιώτες και η αστυνομία, οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς ήταν παιδιά και γυναίκες.
Ο Έλληνας αξιωματικός, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει την Τουρκία, η οποία δίνει το χέρι βοήθειας στην Αφρική, ως «πρόβλημα στην περιοχή», ξέχασε ότι η Τουρκία έσωσε τους ανθρώπους που παρασύρθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα από τα σκάφη της Ελληνικής ακτοφυλακής.