Στο Τελικό στάδιο η Μετατροπή του …Ναυστάθμου της Κρήτης σε Νο 2 Βάση του ΠΝ

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα  για την Μετατροπή του Ναυστάθμου της Κρήτης  σε Νο2  σε Πολεμική Βάση που θα επιχειρούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο  οι Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού !

Η αναβάθμιση του Ναυστάθμου της Σούδας αποτελεί πάγια επιδίωξη του Πολεμικού Ναυτικού και πλέον σηματοδοτεί, επί της ουσίας την «έξοδο» του ελληνικού Στόλου από τον Σκαραμαγκά σε Αιγαίο και στην ανοιχτή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή. τα έργα για την Στέγαση του προσωπικού είναι σε πλήρη εξέλιξη

 Αυτή τη στιγμή, είπε, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή μία νέας πολυκατοικίας 12 διαμερισμάτων στον ναύσταθμο της Κρήτης…Τα εγκαίνια έκανε ο Α/ΓΕΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή και δεύτερης πολυκατοικίας 12 επίσης διαμερισμάτων πάλι στον ναύσταθμο της Κρήτης και μία τρίτης στην περιοχή του Σκαραμαγκά με 12 διαμερίσματα και με διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Στην ίδια περιοχή υπάρχει σχέδιο για την κατασκευή και άλλης πολυκατοικίας, ενώ έχει προγραμματιστεί η προμήθεια 10 προκατασκευασμένων οικίσκων προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ενδιαίτησης προσωπικού &  στην περιοχή Σκαραμαγκά.

Τέλος υπάρχει πρόνοια για την κάλυψη αναγκών στέγασης των πληρωμάτων των Πολεμικών Πλοίων που έχουν έδρα μόνιμου ελλιμενισμού σε νήσους  και μικρονήσια του Ανατολικού Αιγαίου.