Στο ύπνο έπιασαν τους Τούρκους της Βάρδιας των Α/Α τα Α/Φ …Και κατέστρεψαν τους MIM-23 HAWK

 Είναι γνωστό σε όλους και επιβεβαιωμένο οτι ήταν  τα ΗΑΕ με Μιράζ 2000-9 που επιχειρούν  από  Βάση της Αίγυπτου και οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι διέρρευσαν ότι ηταν και αυτοί οι ίδιοι  που χτύπησαν με  RAFALE και drones.

Δεν είναι όμως  απλό να προσβάλλεις πυροβολαρχίες ΧΩΚ όσο και αν οι χειριστές είναι άσχετοι. Οι Τούρκοι δεν τους πήραν χαμπάρι καθόλου γι αυτό και δεν εκτόξευσαν κανένα πύραυλο. Δεν ξέρανε τι  και απο που τους χτύπησε.

Ούτε αυτόματα δεν αντέδρασαν τα  Συστήματα Α/Α ΧΩΚ, που μπορούν να το κάνουν , αν τα είχαν ανοιχτά βέβαια. Εκτός του KOLAR  οι Τούρκοι δεν  είχαν αναπτύξει μεγάλα ραντάρ Έγκαιρου προειδοποιήσεως.

Λόγω ου επιπέδου εδάφους με τα οργανικά ραντάρ μόνο του συστήματος των ΧΩΚ, όσο χαμηλά και αν ερχόντουσαν έπρεπε να τους δούνε στα 50 χλμ.

Δεν ξεφεύγει ΤΙΠΟΤΑ. Βέβαια τα ηλεκτρονικά αντίμετρα δεν μπορούν να αποκλειστούν. αλλά  Δεν είναι εύκολο όμως απέναντι σε πυροβολαρχιες ΑΑ Βλημάτων. Παρεμβάλλεις το ένα ραντάρ ,γιατί  σε βλέπει το άλλο.

Μάλλον οι Τούρκοι όμως κοιμόντουσαν. Οι Άραβες με τις βάρδιες και τη νύχτα δεν τα πάνε και τόσο  καλά. Αυτά σαν απλές σκέψεις από κάποιον που έγραψε πολλά χλμ στα αντιαεροπορικά συστήματα και ιδίως στα ΧΩΚ.

Αt the Libyan air base al-Watiya, located 140 kilometers from Tripoli, were destroyed three Turkish anti-aircraft missile systems MIM-23 Hawk and electronic warfare and radar systems

Οι Τούρκοι διαθέτουν 8 Συστήματα MIM-23 HAWK εκ των οποίων δύο είναι αναπτυγμένα στη Συρία  και άλλα δύο στη Λιβύη…Σε καμιά περίπτωση οι Χειριστές του Συστήματος ,αλλά και το Κ.Ε δεν περίμεναν αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη


Διάφορα Άρθρα