Στόχοι μας οι δυνάμεις του Χαφτάρ…ξεκαθαρίζει το Τούρκικο ΥΠΕΞ

Η Τουρκία προειδοποίησε ότι τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χάφταρ θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι σε περίπτωση που στοχεύσουν τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Άκσοϊ, απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις πολιτοφυλάκων που πρόσκεινται στον αρχηγό των παράνομων ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Λιβύη, Χαλίφα Χαφτάρ, ότι θα στοχεύσουν τις τουρκικές δυνάμεις και τα τουρκικά συμφέροντα.

«Είναι αξιοπρόσεκτο ότι η δήλωση που επικαλείται ένας ξένος δημοσιογραφικός οργανισμός πως παράνομοι πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο πραξικοπηματία Χάφταρ θα στοχεύσουν τουρκικά συμφέροντα με εναέρια μέσα, έγινε μετά την ανάπτυξη νέων πολεμικών αεροσκαφών στην ανατολική Λιβύη με εξωτερική στήριξη.

Εδώ ο Τούρκος αναφέρεται στις πληροφορίες για ανάπτυξη Ρωσικών Μαχητικών στη Λιβύη

Αυτή η δήλωση, η οποία αντικατοπτρίζει το παραλήρημα των στοιχείων που πρόσκεινται στον Χαφτάρ μετά τις πρόσφατες απώλειες στο πεδίο, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη ένδειξη του γεγονότος ότι ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του έχουν την πρόθεση να κλιμακώσουν τις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε ξανά ότι η στόχευση τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει σοβαρές συνέπειες και ότι θα θεωρήσουμε νόμιμους στόχους τα στοιχεία του πραξικοπηματία Χαφτάρ.»


Διάφορα Άρθρα