Στον Ανακριτή οδηγήθηκε ο Αιγύπτιος που κατηγορείται για Κατασκοπεία

Στον ανακριτή Κω απολογείται σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι ο 43χρονος Αιγύπτιος, με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης σε παράνομη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών, κατασκοπεία και πλαστογραφία.

Ο 43χρονος συνελήφθη από τους λιμενικούς τη Δευτέρα να συνοδεύει 2 νεαρές γυναίκες από τη Συρία σε σταθμό ταξί της πόλης, ενώ βρέθηκαν στο κινητό και τον υπολογιστή του, μετά από έρευνα στην κατοικία του, φωτογραφίες και βίντεο από φυλάκιο του νησιού.

Ο 43χρονος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Κω από το 2008 και εργάζεται σε τοπική επιχείρηση, αρνείται όλες τις κατηγορίες και ανέφερε στην κατάθεση του ότι θα παραθέσει σχετικά στοιχεία.

Οι δραστηριότητές του πάντως ερευνώνται, σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα, από τον προηγούμενο Νοέμβριο, αλλά και με το 23χρονο Μαροκινό που συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας μέρας για παράνομη διακίνηση.

Φωτογραφίες και βίντεο με στρατιωτικές βάσεις στην Κω, βρέθηκαν στο κινητό του 43χρονου Αιγυπτίου που συνελήφθη για κατασκοπεία.
Παρ’ ότι ο ίδιος δηλώνει αθώος, αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το ενοχοποιητικό υλικό που βρέθηκε στο τηλέφωνό του, και ποιον είχε ως αποδέκτη.

Το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του θα σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διερευνηθεί το ακριβές περιεχόμενο.