Στον Αι’ Γιώργη του Εχίνου με τους Ακρίτες μας ο Δεσπότης της Ξάνθης !

DSCN2034R

                                          Οι Ουρανοί διηγούνται Δόξα Θεού ψάλει με Μεγαλοπρέπεια ο Δεσπότης μας !

Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί  με τις συνεχείς αναφορές μας στο ποιμενικό έργο του Ιεράρχη της Ξάνθης αλλά δεν μπορείς να μην σταματήσεις με σεβασμό σε αυτόν εδώ τον  απλό  άνθρωπο του Θεού !DSCN2038R

Απλός ,αλλά συνάμα δυνατός, ακούραστος  και φλογερός Πατριώτης ο Μητροπολίτης δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω!

Αλήθεια πόσοι απο εμάς που τούτο το Σάββατο καθίσαμε στο σπίτι μας και στους καφενέδες και δεν ντραπήκαμε  που αφήσαμε το Γέροντα να ανηφορίσει μονάχος με μια  φούχτα Πατριώτες στο Πομακοχώρι της Ξάνθης τον Εχίνο, για  να τιμήσει την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου !DSCN2039R

                Η Στρατιωτική Ηγεσία του Δ’Σ. Στρατού   πάντα Παρούσα και πάντα με συμετοχή …Απο την ευπρέπεια του Ναού μέχρι και το ψαλτήρι!

Ίσως πολλά να μας κράτησαν πίσω ,ίσως και να βαρεθήκαμε ,αλλά για δείτε το πρόσωπο του Δεσπότη να είναι γεματο χαρά που ξαναβρέθηκε στους Ακρίτες μας …Αυτός που μπορεί  μείνει στην Μητρόπολη του  λειτουργώντας με Μεγαλοπρέπεια χωρίς να χρειαστεί να ανηφορίσει  για τον Εχίνο !

Λιγοστό το Εκκλησίασμα γράφει Στρατηγός Γεωργιάδης αλλά η Δόξα του Θεού Μεγάλη και η Μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στον Άγιο Μεγαλύτερη χάρις σε αυτόν εδώ το ταπεινό Ιεράρχη που φόρεσε τα άμφια του και υποδέχθηκε το λιγοστό  εκκλησίασμα όπως θα υποδεχότανε και τους πλέον επίσημους αυτής της Χώρας ,όπως θα υποδεχότανε και χιλιάδες πιστούς !DSCN2046R DSCN2051R

Το Μεγαλείο αλλά και η ταπεινότητα του Δεσπότη της Ξάνθης  τεράστια …Την Ευχή σου αναζητάμε Δέσποτα  όπως  ο Καταδρομέας Λοχαγός  παίρνει την ευλογία και εμείς που βρισκόμαστε μακριά αλλά σε αισθανόμαστε τόσο κοντά μας !

Βετεράνος

Τελέστηκε το Σάββατο 26 Απριλίου ‘14, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου, Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, κατόπιν σχετικού ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της Ιεράς Μητρόπολης , για να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σ’ αυτήν την ακριτική ενορία του Νομού μας.

Στο κάλεσμα της Μητρόπολης ανταποκρίθηκαν και ήταν παρόντες στο εκκλησίασμα ,που ωστόσο δεν ήταν πολυπληθές, ο Υποδιοικητής του Δ’Σ. Στρατού, κ Ιωσήφ Μαυράκης, όπως οι Υποδιοικητές και Στρατιώτες από το ΤΕ Εχίνου και το γειτονικό Στρ. Φυλάκιο, οι Πρόεδροι και μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού και Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Εχίνου, καθώς και άλλα 12 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές .

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και όλοι ήταν προσηλωμένοι στην ιεροτελεστία, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και περιέγραψε την προσωπικότητα, όπως και τον μαρτυρικό θάνατο του εορτάζοντος Αγίου. Ευχαρίστησε τελειώνοντας τον παρευρισκόμενο κ. Αντώνιο Γαβρίλη, κάτοικο Πειραιά, που προέβη στη δωρεά του καινούργιου σκαλιστού και φιλότεχνου τέμπλου, που είχε τοποθετηθεί και κοσμεί πλέον το ναό,από τη Μ. Τρίτη, όπως και το Στρ Προσωπικό των Τοπικών ΜονάδDSCN2052Rων που διαρκώς φροντίζουν και επιμελούνται τον Ιερό Ναό

 Στη συνέχεια ο Υποδιοικητής του Δ’Σ. Στρατού, προσκάλεσε όλο το εκκλησίασμα στο παρακείμενο Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου, όπου προσφέρθηκαν καφέδες& αναψυκτικά, ενώ ο Ποιμενάρχης μας, τηρώντας το έθιμο, ‘’τσούγκρισε αυγά’’ με καθένα ξεχωριστά, κλείνοντας έτσι με τον καλλίτερο τρόπο και αυτόν τον 5ο φετινό εκκλησιασμό, με τους ακρίτες μας στον Εχίνο.

Ο δωρητής, κ. Αντώνιος Γαβρίλης, παρουσία όλων, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει επιπροσθέτως και τη δαπάνη για την πλήρη αγιογράφηση του (νέου) τέμπλου, δεσμευόμενος μάλιστα να είναι παρών στον Εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, τον επόμενο χρόνο , με το αγιογραφημένο το τέμπλο.

 Ο γράφων, ως απλός και υπεύθυνος Έλληνας Πολίτης, εκφράζοντας γραπτά την προσωπική του άποψη, την οποία παρεμπιπτόντως συμμερίζονται και αρκετοί από την περιοχή, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον δωρητή, για την Χριστιανική Πίστη του και τον έμπρακτο σεβασμό του στα Ιερά αυτά προσκυνήματα, καθώς και την αλληλένδετη ευαισθησία του στα Εθνικά θέματα, αφού πέρσι επισκεπτόμενος οικογενειακώς την περιοχή που βρίσκονται τα Πομακοχώρια ,διαπίστωσε την ανάγκη αντικατάστασης του τέμπλου και ανάδειξης του Ιερού Ναού, που τον θυμόταν από το 1976 ,όταν τότε υπηρετούσε τη Στρατιωτική του Θητεία και είχε επισκεφθεί την περιοχή, όπως αφηγήθηκε ο ίδιος.

 Γράφει ο :Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης