Στον πάγο μπαίνει ο Φαναριώτης …Στο περιθώριο τον Έβαλαν οι Ηγέτες της Ελλάδος & Κύπρου

Την έντονη δυσφορία τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας προκάλεσε η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί στη γιορτή που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας».

Ο Ελπιδοφόρος συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν ενώ φωτογραφήθηκε και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ τον σκύλο του Ερντογάν , προκαλώντας άγρια ενόχληση σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η παρουσία αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αιφνιδίασε την Αθήνα και τη Λευκωσία καθώς ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ δεν είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να παραστεί στα εγκαίνια που είχε διοργανώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος. 

Έτσι και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε με εύσχημο τρόπο το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Ελπιδοφόρο στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επικαλούμενος βεβαρυμένο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πώς ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.