Στον «Τάκο έβγαλε η ΕΛ.ΑΣ» τον βιαστή ανηλίκων κοριτσιών

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία του 35χρονου από τα Χανιά που συνελήφθη από την Αστυνομία και προφυλακίσθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, τα οποία προσέγγιζε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία του κατηγορουμένου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.Πρόκειται για τον ΒΕΣΤΑΚΗ Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986

Επιπλέον, από την ΕΛ.ΑΣ. δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα στα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση των ποινικά κολάσιμων πράξεών του, μεταξύ των οποίων, «Μανούσος Σφακιά» στο Facebook και «manousossfakia» στο Instagram.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.