Στο «Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» ανήμερα του (ΌΧΙ) ο Πρωθυπουργός …Στο τραπέζι & η αποδέσμευση των Κανόνων Εμπλοκής

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το υποβρύχιο «Παπανικολής» και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα.

Αποδέσμευση των Κανόνων  εμπλοκής…Έπεσε στο Τραπέζι με  τα πιθανά Σενάρια

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης είχε «μυστική» συνάντηση στο Μαξίμου με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων όπου εξετάστηκαν οι κανόνες εμπλοκής.

Τρία στοιχεία έχουν κάνει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας να θεωρεί ότι η Τουρκία είναι πολύ πιθανόν να επιδιώκει την πρόκληση ενός στρατιωτικού επεισοδίου στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι η Άγκυρα από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου έχει «τορπιλίσει» κάθε προσπάθεια για διάλογο και για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Το δεύτερο, ότι δεν δείχνει καμία διάθεση αποκλιμάκωσης ούτε μετά τις αυστηρές συστάσεις και πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ.

????????????????????????????????????

Και το τρίτο, ότι προαναγγέλλει επισήμως νέες προκλήσεις, όπως την αποστολή γεωτρύπανου στα νότια του Καστελλορίζου και ερευνητικού σκάφους στα νότια της Κρήτης.