Στους Φούρνους της Ικαριάς η Άσκηση «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017» από τους Εθνοφύλακες του «4ου ΛΕΘ/ΤΕΘ» (φώτο)

4Παρουσία του ΑΣΔΕΝάρχη  Αντιαστρατήγου  Νικολάου Μανωλάκου  πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της ασκήσεως«ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017», στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ της Ικαριάς  από τον 4ο ΛΕΘ/ΤΕΘ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ΄Άσκηση  «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017» εκτελέστηκε από  Εθνοφύλακες του 4ου ΛΕΘ/ΤΕΘ  και σύμφωνα με το Σενάριο απέκρουσε Ομάδα  Καταδρομών που επεχείρησαν απόβαση με Ταχύπλοα στο νησί !9

Η όλη Επιχείρηση υποστηρίχθηκε από τα βαρέα Όπλα του Λόχου Εθνοφυλακής που στην δύναμη του έχει  εντάξει και Καταδρομείς που επιχειρούν στα πρότυπα των εν Ενεργεία Καταδρομών…με Ελεύθερους Σκοπευτές αλλά και με Μηχανές εκτός δρόμου !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μαχητής που επιχειρεί από σημείο όπου έφτασε ταχύτατα με Μοτοσυκλέτα εκτός Δρόμου !! (φώτο)

11         Άριστη η Παραλλαγή του Εθνοφύλακα...4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 14 15 17 20

Τα αποτελέσματα  της Ασκήσεως θα αναφερθούν στο ΓΕΣ όπου θα  βοηθήσουν τα μέγιστα στην εξαγωγή Συμπερασμάτων με τις δυνατότητες των Εθνοφυλάκων των νησιών μας !

21Κατά την εκτίμηση μάς  η χρήση των Εφέδρων μαζί με τους Εθνοφύλακες θα ήταν οτι καλύτερο για την φύλαξη και την απόκρουση εχθρικών δυνάμεων στις πρώτες ώρες του Αγώνα …12

Να σημειωθεί οτι την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», όπου περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις Στρατοπέδων και Φυλακίων και συνομίλησε με το προσωπικό.