Στρατάρχης Χάφταρ σταματώ τις Επιχειρήσεις αν …Φύγουν οι Τούρκοι απο την Λιβύη

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χάφταρ δήλωσε στο Sputnik ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φαγιέζ Σάρατζ αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.

Έτοιμος να σταματήσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη «αν αποχωρήσουν από τη χώρα τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ στο Sputnik.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ καταλόγισε στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ αναστέλλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες της Γενεύης με εντολή της Τουρκίας και του Κατάρ.

«Ο Σάρατζ λαμβάνει εντολές από την Άγκυρα και τη Ντόχα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό. Αυτό αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να αποχωρήσει η GNA από τις συνομιλίες της Γενεύης», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Σάρατζ εξαρτάται από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, καθώς και στην Τουρκία και το Κατάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις του LNA είναι ανοικτές σε όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να φέρουν ασφάλεια και σταθερότητα στο έδαφος της Λιβύης και υποστηρίζει τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη και τον επικεφαλής Γκασάν Σαλαμέ.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Σάρατζ ανέστειλε τις συνομιλίες στη Γενεύη, στον απόηχο του βομβαρδισμού του λιμανιού της Τρίπολης από τον LNA μία ημέρα πριν.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις του Χαφτάρ δήλωσαν ότι στόχευσαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στην Τρίπολη, απαντώντας σε παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός που διαπράχθηκαν από τρομοκρατικές ομάδες.