Στρατηγός Φράγκος: Έκθεση για να άρουν το VETO Μενέντεζ για τα F-16..(βίντεο)

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός σχετικά με το περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο του Μάικ Πομπέο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια των Τούρκων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και γιατί στρέφονταν εναντίον των Αμερικανών όσον αφορά το υποτιθέμενο πραξικόπημα,που ήταν στημένο για να εξισλαμίσει την Τουρκία.

Στόχος του Ερντογάν ήταν να «φάει» όλους τους ανθρώπους οι οποίοι ήταν προοδευτικοί, έβλεπαν προς τη Δύση και προσπαθούσαν να εκσυγχρονίσουν την Τουρκία .

Μάλιστα όπως είπε ο Στρατηγός λέγανε στους Αμερικάνους ότι κρατάτε το Φετουλάχ Γκιουλέν που τους ονόμασαν μετά και τρομοκράτες FETO και γιατί εσείς τους προστατεύετε και τους υποθάλπτετε..

Για την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ο κ. Αρχηγός ανέφερε την δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θέτουν συνεχώς το ζήτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τουρκική πλευρά, την οποία έχουν ενημερώσει ότι η στήριξη του Κογκρέσου είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ασφάλειας της, εννοώντας την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Αλλά και το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τον ρόλο που καλείται να παίξει το Κογκρέσο στην διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που έστειλε η αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφαλείας υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Σελέστ Γουαλάντερ.

Ο Στρατηγός αποσαφήνισε ότι οι χάρτες στην εισηγητική έκθεση για την ενημέρωση του Κογκρέσου όπως διευκρινίστηκε είναι της τουρκικής προπαγάνδας.
Σε αυτούς αμφισβητείται η κυριότητα των νήσων του Αιγαίου και όχι μόνον τα θέλουν και με αποστρατιωτικοποίηση!

Ο κ. Αρχηγός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την στροφή της Τουρκίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κατασκευή του δικού της αεροσκάφους, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη δεκαετία για θα είναι πέμπτης γενιάς. Επίσης όπως δήλωσε,κατασκευάζουν σε τρία ναυπηγεία ταυτόχρονα τις φρεγάτες τους.

Όσον αφορά τις τουρκικές εκλογές ο Στρατηγός αναρωτήθηκε εάν τα έξι κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης επιθυμούν να κερδίσουν τον Ερντογάν οποίος συγκεντρώνει με τον κυβερνητικό εταίρο του Μπαχτσελί 37,1%. Και εξέφρασε την άποψη ότι η υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου δεν κερδίζει…

Ο κ. Αρχηγός επεσήμανε πως μετά τον «Economist» και το γερμανικό περιοδικό «Stern» επιτίθεται στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον «εμπρηστή» για τη στάση του απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και την επιθετική του ρητορική απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας πως απειλεί μια σύμμαχο χώρα με πυραύλους και πως θα πλήξει την Αθήνα με TAYFUN.

Τέλος ο κ. Αρχηγός δήλωσε πως οι Τούρκοι πρέπει να ανοίξουν την Αγία Σοφία και να σταματήσουν να την έχουν ως τζαμί.Περισσότερα Άρθρα