Στρατηγός Φράγκος «Μη Τσιμπάτε»…Οι Τούρκοι δεν θα αλλάξουν ποτέ!! (video)

Στρατηγός Φράγκος: Οι σύμμαχοι μας γύριζαν ταινία με τα ΑΒΑΚ του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και εδώ συζητάμε ακόμη για την απόκτηση AAV-7/RAM/RS (βίντεο)

Συνέντευξη παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ tv με θέμα την αλλαγή της τουρκικής στρατηγικής και προμήθεια αμφίβιων τεθωρακισμένων ZAHA των Τούρκων και τα AAV-7/RAM/RS.

Συγκεκριμένα ο Στρατηγός είπε ότι ο τακτικισμός που εφαρμόζει η Άγκυρα με τη Δύση και φυσικά με τη χώρα μας, είναι ότι δεν πρέπει να βιαστούμε ύστερα και από τις ευχετήριες επιστολές Ερντογάν και Τσαβούσογλου και το καλό μήνυμα που μας έστειλαν ακόμη και για οθωμανική αυτοκρατορία που την καταστρέψαμε!!

Εκείνο όμως που δεν λένε είναι αυτό που τους διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Σίσι ότι πρέπει να τελειώνετε τους αδελφούς Μουσουλμάνους, τους οποίους και υποθάλπτετε, άλλως δεν προχωράμε..

Ο σύμβουλος με τη ρεντικοτα του κυρίου Ερντογάν ο κ. Ibrahim Kalin μετά τα όσα είχε αναφέρει με τον κ. Blinken προ ημερών, προεβη σε νέα προχθεσινή δήλωση:

Εάν δεν μας δώσουν οι ΗΠΑ τα F-16 θα πάμε αλλού!!

Συνέχισε τον εκβιασμό, προς τους Αμερικανούς, ότι ισχύει το ΟΧΙ το ΝΑΤΟ, γιατί καινούργια κυβέρνηση της Σουηδίας εάν και καλή δεν έχει το νομικό υπόβαθρο και δεν έχει τις δυνατότητες να κάνει αυτά που ζητάνε. 

Κατά συνέπεια δεν αλλάζουν εύκολα οι Τούρκοι…

Συνεχιζουν να φωτογραφίζονται στα νέα τους αεριωθούμενα και στο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος (UAV) Kizil Elma (Κόκκινη Μηλιά).

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αποκάλυψε ότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις του τουρκικού αμφίβιου οχήματος υ Armored Amphibious Assault Vehicle (ZAHA-Zırhlı Amfibi Hucum Aracı)), στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια ( Σμύρνη) με τα πιο σύγχρονα αποβατικά οχήματα, με αποστολή φυσικά τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανέλυσε την Δομή Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της τουρκικής 4η Στρατιάς:

-1ο Τάγμα Πεζοναυτών

– 2ο Τάγμα Πεζοναυτών

– 3ο Τάγμα Πεζοναυτών

– Αμφίβιο Τάγμα Υποστήριξης

– Λόχος υποστήριξης

Απειλή για τα νησιά μας τα τουρκικά αποβατικά

Συνέχισε πως μετά την ολοκλήρωση παράδοσης των 27 ZAHA στους Τούρκους Πεζοναύτες στα τέλη του 2022, η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 500 ανδρών περίπου σε μια διαδρομή, δηλαδή ενός Τάγματος πεζοναυτών.

Το παραπάνω συνιστά πολύ μεγάλη απειλή για τα νησιά μας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα για εκείνα τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα μικρασιατικά παράλια, αφού πλέον τα ZAHA έμφορτα με πεζοναύτες θα μπορούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να ενεργήσουν και από ακτή σε ακτή αιφνιδιαστικά και χωρίς να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό ή στο αμφίβιο πλοίο πολλαπλών χρήσεων «Anadolu», να επιτεθούν σε ένα ή και περισσότερα από τα μεγάλα νησιά ή μικρονήσια μας.

 Στηλίτευσε μια περίεργη αντίληψη περί των αντίστοιχων οχημάτων που θέλει να προμηθευτεί η χώρα μας κάνοντας αναφορά από την εποχή που υπηρετούσε ως ταξίαρχος πεζοναυτών είπε χαρακτηριστικά:

«Βαρεθηκα να με γυρίσουν ταινία οι σύμμαχοί μας, όταν κάναμε ασκήσεις με τα ΑΒΑΚ, τα αποβατικά οχήματα εποχής Νορμανδίας, Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εδώ καθόμαστε και συζητάμε εάν θα πρέπει να αποκτήσουμε ή όχι ορισμένα οχήματα και πόσο στοιχιζουν ενώ τα παίρνουμε σε πολύ καλή τιμή.

Αποκάλυψε ότι τα ζητάμε εδώ και 20 χρονιά, την πρώτη φορά τα είχε ζητήσει ο ίδιος το 2002 που όταν ήταν Ταξίαρχος πεζοναυτών διοικητής στην 32 ΤΠ.

Εάν λοιπόν είναι να θεμελιώσουμε μια φιλία και επειδή τώρα το επιβάλλει το τακτικισμός για να πάρει τα όποια οφέλη θέλει η Τουρκία, είτε είναι οικονομικά όπως αναφέρθηκε από το ΔΝΤ, αλλά και γενικότερα να αλλάξει και η πολιτική του Κογκρέσου για να πάρουν τα F- 16, ο Στρατηγός διατήρησε επιφυλάξεις.

Επίσης ο κ. Αρχηγός ανέφερε την παρέμβαση του Προέδρου του Middle East Forum, ο οποίος είπε ότι ελέγχει και το εκλογικό σώμα είναι και την δικαιοσύνη, ελέγχει τους πάντες για να κάνει νοθεία.

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ο Προέδρος του Middle East Forum τόνισε πως πρέπει να κρατήσουμε μια επιφύλαξη μήπως όταν σταθεροποιηθεί και επανεκλέγει, καθως θεωρεί ότι δύσκολο ο Κιλιντζάρογλου θα τον ανατρέψει ακόμα και αν πάρει περισσότερους ψήφους, τα πράγματα είναι δύσκολα για την Ελλάδα.

Για αλλη μια φορά ο Στρατηγός δήλωσε ΝΑΙ στον διάλογο, διότι αυτό επιθυμούμε να ηρεμήσουμε, να έχουμε καλές σχέσεις, να προχωρήσει η οικονομία και ο τουρισμός και όλα τα σχετικά. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει οι Τούρκοι ξεχάσουν το Casus Belli και την MAVI VATAN (Γαλάζια Πατρίδα). 

Ουσιαστικά δεν παραιτούνται απο τη Γαλάζια Πατρίδα και δυο κράτη στην Κύπρο με το Casus Belli να επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη εαν ασκήσουμε το μονομερές δικαίωμα επέκταση χωρικών υδάτων..

Τέλος ο Στρατηγός ανέφερε:

– Τα άρματα MARDER ορθώς πήγαν στον Έβρο, καθώς είναι τα μόνα που συνεργάζονται με τα LEOPARD. 

Δεν έχουμε κάνει καμιά αποστρατικοποιήση στα νησιά. Στα νησιά στάλθηκαν τα Μ-111

– Όλη η η Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχει αποστολή ενισχύσεως, έχει αποτροπή, έχει ανακατάληψη και σε συνδυασμό με αυτά τα αμφίβια τεθωρακισμένα AAV-7/RAM/RS τα οποία με κατάσταση θαλάσσης 3 μπορούν να πάνε μέχρι το 40 ναυτικά μίλια. 

An amphibious assault vehicle, assigned to the 31st Marine Expeditionary Unit (MEU), prepares to embark the well deck of the amphibious dock landing ship USS Germantown (LSD 42) during the Amphibious Landing Exercise

«Ενοχλεί αρκετά την Άγκυρα η αγορά αποβατικών AAV-7/RAM/RS από τις ΗΠΑ γιατί η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθίσταται επιχειρησιακή , οι εδώ που ποτέ δεν υπηρέτησαν στους Πεζοναύτες γιατί προβαίνουν σε ενδοσκόπηση και ενοχλούνται!!»

Καθως η Τουρκία όπως συμπλήρωσε με ένα τάγμα πεζοναυτών μπορεί να το στείλει ξαφνικά νύχτα. Χωρίς καμία επιβίβαση ή αποβίβαση πέραν του μεγάλου στόλου μεταφορικών ελικοπτέρων που μπορεί να «μολύνει» πολλά μικρά νησιά