Ακάρ : H Στρατιωτική Επιχείρηση θα αρχίσει τη σωστή Στιγμή …Επιθεώρησε Μονάδες στη Μεθόριο συνοδεία Αρχηγών των Γ.Ε ( upd)

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί και ότι οι απαιτούμενες προετοιμασίες συνεχίζονται. «Στόχος οι τρομοκράτες και όχι το έθνος των Κούρδων»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες της Τουρκίας για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης ανατολικά του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία.

«Η επιχείρηση θα ξεκινήσει τη σωστή στιγμή για την Άγκυρα» διαμήνυσε την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας , Χουλούσι Ακάρ.

Και πρόσθεσε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν την εκκαθάριση των τρομοκρατών από τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, όπως ακριβώς συνέβη και με τις υπόλοιπες περιοχές της Συρίας».

Τόνισε δε, ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί. «Οι απαιτούμενες προετοιμασίες συνεχίζονται» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ και ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ επιθεώρησαν μονάδες στη μεθόριο με τη Συρία.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση κατά των μελών της οργάνωσης YPG/PKK στη Συρία.

«Έχουμε μπροστά μας το Μανμπίτζ και τα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι προετοιμασίες μας.

Όταν έρθει η ώρα και η στιγμή οι τρομοκράτες θα ταφούν στους λάκκους που έσκαψαν, με παρόμοιο τρόπο με τις προηγούμενες επιχειρήσεις», δήλωσε.