Συγκλονιστικός ο Σμηναγός (Ι) Καρέλης Σπύρος …Σε φοβόταν ο Ουρανός, σε ζήλευε η Θάλασσα

«Αθάνατος»… «ήρωας» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Με αυτό τον τρόπο είπαν το τελευταίο αντίο, σήμερα το μεσημέρι, πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφο του στον Ήρωα   Σμηναγό !

Τον επικήδειο με μεγάλη συγκίνηση στα λόγια του, εκφώνησε ο Σμηναγός (Ι) και συμμαθητής του Σπύρος Καρέλης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή… «Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλεψε η θάλασσα, η οικογένεια σου, θα είναι οικογένεια μας» είπε λυγίζοντας.
«Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με το χαμόγελο στα χείλη που εν τέλει σε εγκατέλειψε. Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλευε η θάλασσα. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας. Η οικογένεια σου ήταν, είναι και θα είναι οικογένεια μας. Αιωνία σου η μνήμη» είπε κλαίγοντας.

Είναι η στιγμή που ο Συμμαθητής και επιστήθιος φίλος  του άτυχου Σμηναγού, Σμηναγός  Σπύρος Καρέλης λυγίζει.

«Αείμνηστε Γιώργο, η άπονη μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου, επάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου και σε άρπαξε από κοντά μας, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό… Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι. Δεν έχω κουράγιο να συνεχίσω».