Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία: Σε ρυθμούς διαδηλώσεων 24 πόλεις της Ελλάδας (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις σε όλη τη χώρα, τη διοργάνωση των οποίων έχει αναλάβει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Τα συλλαλητήρια που ξεκίνησαν στις 19:30 έχουν ως επίκεντρο την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου οι χιλιάδες διαδηλωτές δίνουν δυναμικό παρών.

Βασικό αίτημα των συλλαλητηρίων είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αλλά και να μην γίνει αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και οι πληροφορίες για το όνομα που συζητά η ελληνική κυβέρνηση με την ηγεσία της ΠΓΔΜ -«Βόρεια», «Ανω» και «Νέα Μακεδονία»- έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες της βόρειας Ελλάδας, που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία».

Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, αλλά και Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 24 πόλεις λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις.


Διάφορα Άρθρα