Συμφώνησαν ότι διαφωνούν οι ΥΠΑΜ Τουρκίας -ΗΠΑ στο Πεντάγωνο!

Η Τουρκική πλευρά, εξέφρασε την ανησυχία της για την στήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας και η αμερικανική πλευρά τις δικές της, για την αγορά ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ και ο ομόλογός του των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, συναντήθηκαν στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Ακάρ, εξέφρασε την ανησυχία της Άγκυρας σχετικά με την στήριξη των ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί για σχέσεις με το PKK που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα στην Τουρκία.

«Οι ΥΠΑΜ Συναντήθηκαν στο Πεντάγωνο για να επαναβεβαιώσουν την σχέση της Τουρκίας και των ΗΠΑ στον τομέα της Άμυνας», «συζήτησαν για μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, επιχειρήσεις για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά και την ανησυχία της Τουρκίας για την στήριξη των ΗΠΑ στο YPG/PYD, το συριακό βραχίονα του PKK» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δυο άνδρες, δεσμεύθηκαν να συνεχιστεί η συνεργασία για να διασφαλιστεί «η πολιτική ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα στη Συρία», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Ακάρ τόνισε εμφατικά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πολεμήσει κατά τρομοκρατικών ομάδων, μεταξύ των οποίων το Ισλαμικό Κράτος, το PΚΚ, τις ομάδες YPG και PYD και το κίνημα του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.