Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ …Αρχίζει η «Mavi Vatan 20» Νότια της Κρήτης & Ανατολικά της Ρόδου

Σε Συναγερμό έχει τεθεί  το σύνολο του ελληνικού στόλου -Αρχίζει η Τουρκική  αεροναυτική άσκηση «Mavi Vatan 20»  που θα διεξαχθεί νότια της Κρήτης αλλά και  ανατολικά της Ρόδου

Σε Συναγερμό  σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού στόλου και ειδικά στο βυθό , λόγω της υπό εξέλιξης Τουρκικής αεροναυτικής άσκησης Mavı Vatan.

Η συγκεκριμένη άσκηση, θεωρείται μεγάλης κλίμακας, που τυπικά ξεκίνησε χθες και αναμένεται οτι θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαϊου, με το βασικό της σκέλος να διεξάγεται νότια της Κρήτης, αλλά και σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου και δυτικά της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την άσκηση προκειμένου να προχωρήσουν σε μία επίδειξη ισχύος, στέλνοντας  ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά πως δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω ως προς τις  παράνομες διεκδικήσεις τους στη  Νοτιοανατολική Μεσογείο!
Μόνο τυχαίο δεν είναι  ότι φέτος η  Τουρκική Άσκηση «Mavı Vatan»  αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο περιοχές που η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει Τετελεσμένα

Η παρουσία τουρκικών πλοίων αλλά και Μαχητικών  πλησίον ή ακόμη και εντός αυτής περιοχής, εκλαμβάνεται ως μήνυμα  «εκφοβισμού προς την Ελληνική πλευρά  !!!»

Η περιοχή όπου πρόκειται να αναπτυχθεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ρόδου..

Το Τουρκικό Ναυτικό θα σαρώνει κάθε ίντσα της Γαλάζιας Πατρίδας 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020…Αναφέρουν οι Τούρκοι !
Ενώ οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει  οτι  : Οι επισκέψεις του κοινού στα πολεμικά πλοία  στα λιμάνια  θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου 2020  με τη Ναυτική Διοίκηση  εντός του πεδίου της 23ης Απριλίου

2. Στα πλοία μας, τα οποία θα αγκυροβολήσουν  στην πλησιέστερη δυνατή απόσταση από την παραλία, ο Εθνικός Ύμνος θα διαβαστεί στις 21:00 και θα ακουστεί μια στιγμή σιωπής.

3. Κατά την επίσκεψη στο λιμάνι των πλοίων μας, θα ληφθούν όλα τα μέτρα κατά του κορανοϊού.

Άγνωστο είναι αν το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος θα προχωρήσει σε εκτέλεση της Άσκησης «Καταιγίδα «στην ευρύτερη περιοχή