Συνεχίζουν τις πτήσεις τους τα Τουρκικά «UAV ANKA» χωρίς καμιά Κατάρριψη …Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο!

Έχουμε τις τελευταίες ημέρες την συνεχή πτήση Τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών  που το ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρει αν είναι οπλισμένα  στις ανακοινώσεις των Παραβιάσεων

Εντύπωση προκαλεί το Γεγονός οτι τα άγνωστα αυτά UAV δεν καταρρίπτονται αν και η Ελλάδα έχει όλο το δίκιο και τον νόμο με το μέρος της !

Ακόμη και σήμερα το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τη Πτήση ενός Τούρκικου UAV στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου. Αμέσως διατάχθηκαν F-16 να απογειωθούν από το Καστέλι ,τα οποία έφθασαν στη περιοχή της πτήσης του UAV ANKA και το εντόπισαν.

Το UAV ANKA το είχαν απογειώσει οι Τούρκοι από την αεροπορική βάση του Ντάλαμαν

Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους ,αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον διεθνή . Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν.

ΜΕΑ  στο Τουρκικό Ναυτικό
Στις 6 Αυγούστου 2018 συγκροτήθηκε η 313 Μοίρα Συστημάτων ΜΕΑ Ναυτικού στο Α/Δ Δαρδανελλίων (Çanakkale) για την αξιοποίηση ΜΕΑ Bayraktar TB2 από κοινού με την 312 Μοίρα στο Α/Δ Dalaman που επιχειρεί ήδη με 4 ΜΕΑ ANKA-B….(απέναντι απο τη νήσο Ρόδο ,απο όπου επιχειρούν και τα CN-235

Η πρώτη πτήση Bayraktar TB2 του Τουρκικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018 μετά την ολοκλήρωση δοκιμών αποδοχής των πρώτων 5 από τα 10 συνολικά αεροχήματα που παραλαμβάνονται.

Ακολούθησε η παράδοση ενός τον Απρίλιο του 2019. Η 312 Μοίρα ανέπτυξε ένα ΜΕΑ (TCB 807) στο παράνομο Α/Δ Λευκονοίκου στην κατεχόμενη Κύπρο στις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, έτερο ΜΕΑ (TCB 802) του Τουρκικού Ναυτικού συμμετείχε στην παράνομη άσκηση ΣΜΗΝΑΓΟΣ CENGIZ TOPEL-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 2020, πραγματοποιώντας κατάδειξη στόχων για Α/Φ F-16 στην κατεχόμενη Κερύνεια.