Συνεκπαίδευση της Γαλλικής Φ/Γ «FS AUVERGNE» με το Ναυτικό της Κύπρου

Στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή, της Γαλλικής Φρεγάτας FS AUVERGNE η Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, σχεδίασε σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, συνεκπαίδευση σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος. Στην άσκηση έλαβε μέρος και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης FS LOIRE, του Γαλλικού ΠΝ.

 Η πραγματοποίηση της διεθνούς άσκησης (Passing Exercise/PASSEX) με την κωδική ονομασία «CYP/FRA-01/2021» έγινε στο πλαίσιο του Μνημονίου Διμερούς «Συμφωνίας για Συνεργασία σε Θέματα Άμυνας», μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και της Γαλλίας.

Οι στόχοι που τέθηκαν, καθώς και ο αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και συνέργειας και η προαγωγή των σχέσεων, μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Πλοίων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης δόθηκε η δυνατότητα, στο Πολεμικό Ναυτικό της ΚΔ και στις Μονάδες του Γαλλικού ΠΝ που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο, διεξαγωγής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς ναυτικής συνεργασίας, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.