Η «Συνεκπαίδευση» των Αμερικανών και της 1ης ΤΑΞΑΣ…Αναμένεται να κρατήσει αρκετά !!

Ένα επιπλέον δείγμα της άριστης σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική, αποτελεί η άσκηση «Combat Aviation Brigade», της οποίας έχουν ξεκινήσει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, με κορύφωση το Νοέμβριο να μετασταθμεύσουν στο Ελληνικό έδαφος πάνω από σαράντα Αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματά τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου ίσως και περισσότερο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα υπερσύγχρονα μεταγωγικά Black Hawk, θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Γερμανία, εκεί που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή διοίκηση του Αμερικανικών δυνάμεων και θα προσγειωθούν στην Ελλάδα.
Αυτή η συνεκπαίδευση αποτελεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε να επιτευχθεί, ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. (τυχαίο;)
Τις συνεννοήσεις σε τακτικό επίπεδο, όπως και Διοικητικής Μέριμνας για απαιτήσεις που υπάρχουν από την Αμερική πλευρά, έχει αναλάβει ο ίδιος ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, που θα φιλοξενήσει γι’ αυτούς τους μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς. Υπάρχουν σκηνές που στήνονται από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα φιλοξενήσουν το προσωπικού τους.
Οι συν εκπαιδεύσεις αυτές αποτελούν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα Ελληνικά πληρώματα να συνεργαστούν με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους κυρίως στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο, ενώ όπως λένε ιπτάμενοι από το Στεφανοβίκειο!
Οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους ήδη από τις αναγνωρίσεις που έχουν κάνει δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την ευκαιρία που θα έχουν να πετάξουν γύρο από το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο με το εκπληκτικό ανάγλυφο που δίνει πολλές ευκαιρίες στα ιπτάμενα πληρώματα για ένα πλήθος ασκήσεων κι επιδέξιων χειρισμών.
Σχόλιο  : Αν αποκωδικοποιήσουμε τις χθεσινές  Δηλώσεις του ‘Eλληνα ΥΕΘΑ  που έγιναν στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο η Συνεκπαίδευση των Αμερικανών και Ελληνικών Δυνάμεων στο Στεφανοδίκειο …Αναμένεται να Κρατήσει αρκετά !