Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων την Πέμπτη 26/6, μαζί με τρεις ιδιώτες, για συμμετοχή σε δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας όπλων με διεθνή δράση.
Πρόκειται για αξιωματικό που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής και από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε εμπλοκή στα κυκλώματα από την εποχή που ήταν εν ενεργεία, την περίοδο 2020-2021.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο απόστρατος αξιωματικός παρείχε πληροφορίες και άλλες υπηρεσίες σε ποινικούς και μέλη των εγκληματικών κυκλωμάτων λαμβάνοντας κάθε μήνα αμοιβές, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε παράνομη αγοραπωλησία όπλου. Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος ένστολος που συλλαμβάνεται για την ίδια υπόθεση.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με παράνομες δραστηριότητες αστυνομικού, που προέκυψε από την ανάλυση δεδομένων κρυπτογραφημένων εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, τα οποία κατάφεραν να αποκτήσουν οι Γαλλικές Αρχές, που «έσπασαν» τους κώδικες της ειδικής κρυπτογραφημένης εφαρμογής, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη των εγκληματικών κυκλωμάτων για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, όπου συνελήφθη μεταξύ άλλων και στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών.
Αμέσως μετά την σύλληψη αυτή, ο αξιωματικός που συνελήφθη χτες παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την υπηρεσία του.
Ωστόσο, από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος JUNALCO, καταδείχθηκε η ύπαρξη, κατά τα έτη 2020 και 2021, δύο διεθνικών εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών, μέλος των οποίων ήταν και ένας εν ενεργεία, τότε, αστυνομικός.















