Συνήθως “Chaff” και “flares” αμολάνε οι Τούρκοι χειριστές Στρατηγέ Ακάρ …Όταν τους κυνηγάνε τα Γεράκια της ΠΑ

Οι Έλληνες Χειριστές δεν φέρουν όταν Ίπτανται  στο Αιγαίο “chaff” και “flares” γιατί απλούστατα δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν σχεδόν ποτέ αφού είναι κυνηγοί και όχι κυνηγημένοι !

Έχουν καταγραφεί πάμπολλες φορές οτι σε Αερομαχίες στο Αιγαίο οι Τούρκοι Χειριστές να τα αμολάνε

Αν κρίνουμε απο την συνέχεια της ενημέρωσης του Τούρκου ΥΠΑΜ απο τον  Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας ,αλλά και τις δηλώσεις του Στρατηγού στην Καισάρεια γενέτειρά του …πρέπει να  τον  έτσουξε πολύ το Ελληνικό «LOCK  » προ ημερών στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Φαίνεται οτι ο Ακάρ έχει συνηθίσει στις διαβεβαιώσεις των πολιτικών  όπου δυστυχώς ακυρώνουμε ασκήσεις στο Αρχιπέλαγος  και η αντίδραση των Ελληνικών Μαχητικών τον ξάφνιασε !

Να θυμίσουμε την Αερομαχία πριν μερικού μήνες στο Κεντρικό Αιγαίο …

Η αερομαχία σημειώθηκε στο Κεντρικό Αιγαίο, περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς.

Όμως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

ΟΙ Τούρκοι Χειριστές κατατρομαγμένοι  και συνήθως οι νέοι χειριστές που δεν έχουν την πείρα της Αερομαχίας αμολάνε συνεχώς τα “chaff” και “flares” όταν την κάνουν με αναταράξεις για τις Τουρκικές Αεροπορικές  Βάσεις