Συρία: Η Τουρκία μετρά τις πρώτες απώλειες

Με έναν νεκρό στρατιώτη, η Τουρκία μετρά τις πρώτες απώλειες της Τουρκίας από την εισβολή στην Συρία. H απώλεια έγινε γνωστή το απόγευμα της δεύτερης μέρας της εισβολής.

Παράλληλα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 9 άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία, από την έναρξη της εισβολής.

Η εισβολή είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά τους κομάντο που πέρασαν τη νύχτα στο έδαφος της Συρίας, αυτή τη στιγμή περνούν οι Τούρκοι στρατιώτες.

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων, όπως έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος της πόλης Μαρντίν, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, από «τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, η οποία προήλθε από την συριακή πόλη Καμισλί.

Περίπου 20 οχήματα του στρατού με οπλισμό και στρατιώτες περνούν αυτή την ώρα τα σύνορα και κατευθύνονται στην πόλη Κιλίς για να περάσουν απόψε στη Συρία.


Διάφορα Άρθρα