Τα Α/Α «PATRIOT» από τις ΗΠΑ στην Τουρκία με «Δάνειο & Συμπαραγωγή»

Για δεύτερη φορά ήρθε αποστολή στην πρωτεύουσα της Τουρκία  από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες πρότειναν στην Τουρκία αντιπυραυλικό σύστημα «Patriot»  αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αποστολή από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν επαφές στη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας κατά την διάρκεια τις επίσκεψης στην Άγκυρα

Η πρόταση για πώληση Patriot ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έθεσε η αμερικανική αποστολή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 3 Ιανουαρίου στη Άγκυρα εξετάζεται από τις τεχνικές αποστολές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν αιτήματα σχετικά με ευνοϊκό δάνειο, των ΗΠΑ  προς την Τουρκία  για την Αγορά των Α/Α ,αλλά και μεταφορά τεχνολογίας και κοινή παραγωγή.

Το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot το οποίο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ περιλαμβάνει 140 πυραύλους και σχετικούς εξοπλισμούς

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση των συστημάτων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία στις 19 Δεκεμβρίου.

Σχόλιο: Τα παζάρια του Ερντογάν απέδωσαν και στο τέλος και τους S-400 θα πάρει ο Μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν το έχει διαχωρίσει και τους Patriot θα πάρει με δάνειο αλλά και με μεταφορά τεχνολογίας και κοινή συμπαραγωγή !!