Τα Αμερικάνικα F-15E επιχειρούν απο την110 ΠΜ …Σε συνεργασία με τα «Φαντάσματα» της ΠΑ!

Οι F-15E Strike Eagles της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στη Λάρισα, Ελλάδα, όπου θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες επιχειρώντας με περιφερειακούς  Αεροπορικούς συμμάχους…Σε συνεργασία με τα Μαχητικά της 110 ΠΜ τα γνωστά «Φαντάσματα»

Τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 336η μοίρα μαχητικών, την 4η πτέρυγα μαχητών, από την αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, έφτασαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας, Ελλάδα, για την υποστήριξη της άσκησης Castle Forge.

Η ανάπτυξη θα τους βρει να επιχειρούν  δίπλα -δίπλα με έναν αριθμό  Μαχητικών της Ελλάδος απο την Αεροπορική Βάση της Λάρισας . Το Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή «Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος στο θέατρο των Επιχειρήσεων  καθώς φιλοξενούμε τους Strike Eagles  σε ζωτική εκπαίδευση», δήλωσε ο στρατηγός Jeff Harrigian, Διοικητής της Συμμαχικής Αεροπορίας.

«Το Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή». _F-15E Strike Eagles στη διαδρομή προς την αεροπορική βάση Λάρισας, Ελλάδα όπου θα λάβουν μέρος στην πολυεθνική άσκηση Castle Forge.

Φωτογραφία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. _nato4 Τα πληρώματα εδάφους απογειώνουν τα F-15E από την αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς αναχωρούν για την άσκηση Castle Forge.

Αυτοί οι τύποι πολυεθνικών ασκήσεων δοκιμάζουν την ικανότητα των Συμμάχων να ανταποκρίνονται γρήγορα σε απειλές σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό θέατρο. Η άσκηση θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις από διεσπαρμένες τοποθεσίες, οι οποίες προσφέρουν ποικίλα επίπεδα υποστήριξης.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης, η ομάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους συναδέλφους τους στην ελληνική, βουλγαρική, ρουμανική αεροπορία καθώς και τους γείτονές τους από τη Βόρεια Αμερική από την καναδική αεροπορική ομάδα. Η Καναδική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτυχθεί επί του παρόντος στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της εναέριας αστυνόμευσης στη Ρουμανία.