Τα εύσημα των ΗΑΕ για την συμφωνία της ΑΟΖ

Ο γιος του ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν συνεχάρη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον αιγύπτιο ομολογό του Σάμεχ Σούκρι για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα (κεντρική φωτογραφία emirates-business.ae).

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Σεΐχης Αμπντουλάχ και ο Σούκρι συζήτησαν επίσης τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ ΗΑΕ και Αιγύπτου καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Αμπντουλάχ τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα το οποίο αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου και της Ελλάδας να ενισχύσουν τα θεμέλια σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επαίνεσε επίσης τις προσπάθειεςτης ηγεσίας των δύο χωρών με τον συνεχή, εποικοδομητικό συντονισμό και τη συνεργασία τους, που οδήγησαν στην υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας, η οποία βασίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Διάφορα Άρθρα