Τα έριξε όλα στο τραπέζι ο Ερντογάν …Εκβιάζοντας την Ε.Ε

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί – μεταξύ άλλων – η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

«Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων Ελληνο-τουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», είπε ο Μπάρεντ Λέιτς και πρόσθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δίνει πάντοτε έμφαση στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις. (το δούλεμα πάει σύννεφο)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν ζήτησε τα πάντα, αφού πήρε χαμπάρι οτι οι Ευρωπαίοι τρέμουν τους Λαθρομετανάστες …Όπως ακύρωση βίζας και  χρήματα για τους λαθρομετανάστες ,αλλά και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!

Τόνισε επίσης, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές, ότι η πρόοδος της συμφωνίας για την αναβίωση των διερευνητικών επαφών και άλλων διαύλων επικοινωνίας, εξαρτάται από τη σημασία των βημάτων που θα κάνει η Ελλάδα.

Σχόλιο :  Έβγαλε και το Oruk  Reis για τσαμπουκά έξω απο το Λιμάνι της Αττάλειας για να δείξει πυγμή στους Ευρωπαίους να πιέσουν την Ελλάδα


Διάφορα Άρθρα