Τα φαβορί για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ
Στη Νέα Δημοκρατία, ψηλά στη λίστα βρίσκονται ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μπορεί και να σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στις εκλογές. Στο ίδιο κάδρο και ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Για τη θέση που αφορά την ομογένεια ακούγεται έντονα ο Νίκος Αλιάγας. Προσέγγιση έχει γίνει και με τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά μπορεί να κατέβει και με σταυρό σε περιφέρεια της Β. Ελλάδας.

ΠΑΣΟΚ: Στο «κάδρο» του Επικρατείας Κ. Τσουκαλάς – Α. Καραμπατζός
Στο ΠΑΣΟΚ, για τις πρώτες θέσεις συζητιούνται ο νυν εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Τσουκαλάς και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνων Αντώνης Καραμπατζός.

ΕΛΑΣ: όνομα – έκπληξη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Και στην ΕΛΑΣ ένα όνομα που ακούγεται πολύ έντονα είναι αυτό της πρώην ανώτατης δικαστικού Μαρίας Λεπενιώτη. Η θητεία της συνδέθηκε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, ενώ συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στον Άρειο Πάγο, όταν κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.














