Τα «Καρφιά» του Στρατηγού Φράγκου για την μη Οριοθέτηση της ΑΟΖ…Γιατί ζήτησε Κοινές Ασκήσεις Ελλάδος -Κύπρου! (video)

Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για Αθήνα και Λευκωσία, με την οριοθέτησης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αναφέρθηκε ο Στρατηγός εν Αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος σε συνέντευξη του απο την Κύπρο!

Ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας και πρώην υπηρεσιακός υπουργός άμυνας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην διαδικτυακή εκπομπή του ΑΝΤ1 iwo Επί της Ουσίας, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Πρέπει να ντρέπονται οι Έλληνες που δεν έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ γιατί η Κύπρος με 45 χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα…».

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από ενδεχόμενη πρόκληση θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας και υπέδειξε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες.pDSC_4439_00098

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης κυρίως της Στρατιωτικής Συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

«Να επανέλθουμε στα θέματα των κοινών ασκήσεων να υπάρχει μια πραγματική ανταλλαγή σε θέματα πληροφοριών εκπαίδευσης πολιτιστικών θεμάτων είμαστε ένας ενιαίος λαός έτσι πρέπει να μείνουμε.»

Ο στρατηγός Φράγκος, συγγραφέας της μεγάλης έκτασης μελέτης Ποια Τουρκία, Ποίοι Τούρκοι, στην οποία πραγματεύεται την ιστορία της Τουρκίας και την καταγωγή των κατοίκων της, αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία οδηγεί την Άγκυρα σε απομόνωση σε σχέση ακόμη και με παραδοσιακούς συμμάχους της.

Όπως είπε «Απειλείται με διάλυση γίνεται μια έμμεση αναγνώριση του Κουρδικού κράτους…..»

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος επίσης είναι διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στράτευμα υπηρέτησε στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα ως στρατιωτικός ακόλουθος και ως ακόλουθος Άμυνας. Ολόκληρη η συνέντευξη βρίσκεται αναρτημένη στο Ant1 Iwo.