Τα «Κομάντο του Χιονιά» οι Σπουδαστές των ΣΣΕ & ΣΜΥ…Πήραν σβάρνα τα Βουνά (φωτό και video)

Σπουδαστές από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ΣΜΥ, πραγματοποίησαν μια σειρά  Επιθετικών ασκήσεων   και δεν μάσησαν απο το χιόνι.

Η εκπαίδευση των Σπουδαστών έχει ως στόχο την επαύξηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής τους, καθώς και των ικανοτήτων τους ως μαχητές!

Το ότι οι απόφοιτοι των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν καμιά σχέση με τους «συναδέλφους » που κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ ήθελαν να τους εξισώσουν …Είναι γνωστό τοις πάσι!

Περιέλαβε δε και αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής επιθετικής εκπαίδευσης σε χιονοσκεπείς περιοχές, με σκοπό την επιβίωση Ομάδων μικρών κλιμακίων ,χρησιμοποιώντας την Τακτική χτυπάω,λεηλατώ και φεύγω !

Το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στο πλαίσιο της χειμερινής τους εκπαίδευσης και εκμεταλλευόμενες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διεξήγαγαν την εκπαίδευσή τους σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Σπουδαστών περιέλαβε, αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, ατομικής τακτικής, καθώς και αντικείμενα εξοικείωσης με τη διαβίωση σε δυσμενείς χειμερινές συνθήκες στην ύπαιθρο.

Οι Σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν χωρίς καμιά διάκριση σε όλα τα αντικείμενα ,αφού πρώτα έγινε εξομοίωση και η προσαρμογή των Σπουδαστών με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Περιοχή!