Τα πήρε πίσω τα περι «Τουρκικής μειονότητας» ο Μπουρχάν Μπαράν

Μετά τις έντονες αντιδράσεις για την ανάρτησή του, στην οποία αναφερόταν σε «τουρκική μειονότητα», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν ανασκεύασε.

Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε εξηγήσεις από τον βουλευτή.

Αναλυτικά όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή.

Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω»