Τα Ρωσικά Υποβρύχια είναι τα καλύτερα στο Κόσμο …Παραδέχεται Ναύαρχος του ΝΑΤΟ!

originalΔεύτερες σκέψεις κάνουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αναφορικά με την πολεμική ισχύ της Ρωσίας στον τομέα των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με τον Βρετανό αντιναύαρχο του ΝΑΤΟ, Clive Johnstone, διοικητή των νατοϊκών υποβρυχίων, τον τελευταίο καιρό καταγράφεται «υψηλή δραστηριότητα από τα ρωσικά υποβρύχια, σε επίπεδα τέτοια που είχαν να καταγραφούν από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου»».

20151013-fraf-3100a-215-2_frontpageΌπως σημειώνει ο Ναύαρχος Johnstone, η Ρωσία έχει καταφέρει να κάνει «αξιοθαύμαστα και αξιόπιστα τεχνολογικά άλματα» στον τομέα των υποβρυχίων, με την Δύση «να μην έχει καταφέρει να την ακολουθήσει».

«Τα ρωσικά υποβρύχια έχουν καλύτερα συστήματα, μεγαλύτερη αυτονομία και μεγαλύτερο επιχειρησιακό εύρος», τονίζει.

Την ίδια ώρα, ο Dave Majumda του National Interest, επικαλείται έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία έχει βελτιώσει και εξειδικεύσει την εκπαίδευση των ναυτών της, κάνοντας τους ικανούς να χειριστούν τα υψηλής τεχνολογίας υποβρύχια, ενώ όπως σημειώνουν πηγές του ΝΑΤΟ, το επίπεδο ετοιμότητας των Ρώσων είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Η κινητικότητα των Ρώσων στον Βόρειο Ατλαντικό είναι «πολύ διαφορετική από την προηγούμενη περίοδο και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί», καταλήγει ο αντιναύαρχος Johnstone.