Τα βρήκαν οι Ρώσοι με τους Τούρκους στη Συρία

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αποφασίστηκε νέα εκεχειρία 150 ωρών στη Συρία.Πούτιν: Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν, Ρωσία και Τουρκία βρήκαν βιώσιμες λύσεις για την κατάσταση στα σύνορα με τη Συρία.

Τόνισε ότι οι ξένες δυνάμεις που αναπτύσσονται στη Συρία παράνομα θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφός της και αυτή τη θέση συμμερίζεται και η Τουρκία.

Πρόσθεσε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διατηρηθεί αλλά και ότι πρέπει να ξεκινήσει ευρύς διάλογος μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού.

Ερντογάν: Δεν θα καταλάβουμε ξένα εδάφη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί ξένα εδάφη καθώς και ότι η Τουρκία «κάνει ό,τι μπορεί να απελευθερώσει εκτάσεις από μαχητές».

Διεμήνυσε επίσης ότι αρχής γενομένης την Τετάρτη, όλες οι κουρδικές μονάδες θα πρέπει να αποχωρήσουν πίσω από τα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, ενώ τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει αποσχιστηκές τάσεις στη βόρεια Συρία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινό υπόμνημα για την κατάσταση στη Συρία αλλά και κοινές περιπολίες στη ζώνη ασφαλείας και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να αναπτυχθούν η στρατιωτική αστυνομία της Ρωσίας και ο στρατός της Συρίας έξω από τη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.


Διάφορα Άρθρα