Μαθητές Δημοτικού «βαράνε» προσοχή και ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο στον «Άγνωστο Στρατιώτη» (vid)

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και παρουσιάζει μια τάξη δημοτικού από την Κρήτη να ανταποκρίνεται με στρατιωτική πειθαρχία κι ετοιμότητα στα παραγγέλματα του δασκάλου και στη συνέχεια να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο.

Συγκεκριμένα, η τάξη από τη Μεσσαρά Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκδρομής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ακούει τον δάσκαλο να τους εξηγεί το νόημα του ιστορικού μνημείου.

Στη συνέχεια, o δάσκαλος δίνει το παράγγελμα: «Προσοχή!» και οι μικροί μαθητές ανταποκρίνονται συντονισμένοι, βαρόντας με δύναμη το πόδι στο έδαφος, παίρνοντας τη στάση της «προσοχής».

Έπειτα, ο δάσκαλος δίνει το σύνθημα για τον Εθνικό Ύμνο και οι μαθητές ξεκινούν όλοι μαζί να τραγουδούν.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετρά ήδη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις, χιλιάδες like, αρκετές εκατοντάδες σχόλια και χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Στην πλειοψηφία τους οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη συμπεριφορά του δασκάλου, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που αντιδρούν και κάνουν λόγο για αχρείαστη στρατικοποίηση των νεαρών μαθητών δημοτικού.


Διάφορα Άρθρα