«Οι ΤΕΔ έτοιμες να εισέλθουν στο κέντρο του Αφρίν …Δηλώνει ο Ερντογάν»

«Οι ΤΕΔ  έτοιμες  να εισέλθουν στο κέντρο  του Αφρίν στο πλαίσιο της επιχείρησης  Κλαδί Ελιάς  που συνεχίζεται κατά των τρομοκρατικών στοιχείων  στην περιοχή του Αφρίν στην Συρία» εκτίμησε ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ,στη ομιλία που έκανε  στην Πολιτική Ακαδημία  του  Κόμματος Δικαιοσύνης και  Ανάπτυξης  στην Άγκυρα

«Φθάσαμε σε ένα  πολύ σημαντικό σημείο.  Πολιορκήσαμε  το κέντρο του ΑΦρίν. Ανα πάσα  στιγμή είναι δυνατόν να εισέλθουμε στο κέντρο του Αφρίν» είπε.

«Εμείς δεν βρισκόμαστε  εδώ ως  εισβολείς» ανέφερε ο Ερντογάν και σημείωσε.. « Εμείς βρισκόμαστε εδώ  για να καθαρίσουμε τα χώματα αυτά από τους εισβολείς  και να τα επιστρέψουμε στους βασικούς ιδιοκτήτες τους».

«Έτσι και στο Αφρίν, θα επιστρέψουν τουλάχιστον 140-150 χιλιάδες, ίσως 200 χιλιάδες άτομα. Όταν θέσουμε υπό έλεγχο όλο το κομμάτι των σχεδόν 2 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, εδώ θα εγκατασταθούν τα αδέρφια μας από το Αφρίν. Εμείς δεν μπήκαμε για εισβολή».

Ο Ερντογάν, είπε..

« Εμείς εάν δεν θα  εξαλείψουμε τους τρομοκράτες στο Αφρίν  τότε αυτοί θα συνεχίσουν να παρενοχλούν την  Τουρκία. Κανείς να μην ξεγελά τον εαυτό του.

Η υπόθεσης στην  Συρία  δεν αποτελεί   μία  νομική προσπάθεια καμίας πλευράς. Σήμερα  είμαστε στο Αφρίν αύριο θα είμαστε στο Μανμπίτς.

Την άλλη μέρα  θα καθαρίσουμε  από τα τρομοκρατικά στοιχεία την  περιοχή που επεκτείνεται ανατολικά του Ευφράτη  ποταμού μέχρι το σύνορο του Ιράκ»  υπογράμμισε  Ερντογάν.