Τελεσίγραφο Ερντογάν σε Κούρδους: Καμία διαπραγμάτευση, παραδώστε τα όπλα τώρα!

Καμία διαπραγμάτευση με τους Κούρδους δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό σήμερα.

Δεν θα διαπραγματευτεί με τις κουρδικές δυνάμεις ξεκαθάρισε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την όγδοη ημέρα της επιχείρησης της Άγκυρας στη βορειανατολική Συρία.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε ομιλία του στην Άγκυρα, η Τουρκία δεν έκατσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αναμένει κάποια διαμεσολάβηση ώστε να γίνει αυτό.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ακόμη όλοι οι τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ και να εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας, στη Συρία. 

Ξεκαθάρισε δε πως όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη βόρεια Συρία τότε θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχει εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό μια περιοχή 1.220 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα.

Την ίδια ώρα θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι δεν μάχεται τους Σύρους πολίτες, αλλά μάχεται στο πλευρό τους εναντίον της βαρβαρότητας ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία δεν προχώρησε ποτέ σε σφαγές αμάχων.

Η επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο την εκκαθάριση περιοχής κοντά στα σύνορα από Κούρδους μαχητές και τρομοκράτες του ISIS αλλά και τη δημιουργία ζώνης ασφάλειας στα σύνορα των δύο κρατών.


Διάφορα Άρθρα