Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Άγκυρα ,Ακυρώστε τα S-400 για τα F-35…Τι λένε οι Ρώσοι

Ακύρωση της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία ζήτησε η Αμερικανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Άγκυρα με αντάλλαγμα η ΗΠΑ να άρουν την απόφασή τους για μη πώληση των πολεμικών αεροσκαφών F35, αναφέρουν πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου η οποία είχε επαφές με το τουρκικό ΥΠΕΞ και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας συζήτησε τα F35, τους S400 και το ΡΚΚ.

Αναφέρεται επίσης ότι ενώ η αμερικανική αντιπροσωπεία έδωσε μήνυμα για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε από το αμερικανικό Κογκρέσο να τερματίσει την αρνητική του συμπεριφορά εναντίον της Τουρκίας.5

Υ.Γ  O Ερντογάν πάντως γνωρίζει οτι πολύ δύσκολα οι Αμερικανοί θα  δεχθούν να χάσουν τα 11,5 δις$ που η Τουρκία  σκοπεύει να δαπανήσει για τα F-35

Επίσης όπως στην Ελλάδα πιστεύει οτι οι Αμερικανοί δεν θα δώσουν τα F-35   στην Τουρκία και θα την σπρώξουν στη Ρωσία ,Κοιμάται όχι απλώς ορθός ,αλλά και με τα τσαρούχια !

Το 2019 θα παραδοθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στην Τουρκία, ανακοίνωσε η σήμερα η Ρωσία.
Το 2019 θα παραδοθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400

 

Το 2019 θα παραδοθούν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στην Τουρκία, ανακοίνωσε η Ρωσία.

Ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας, Rostec, αρμόδιος για τη Διεθνή Συνεργασία και τις Περιφερειακές Πολιτικές, Βικτόρ Κλαντόφ, προέβη σε δηλώσεις για τα προγράμματα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και την συμπαραγωγή μαχητικού και προγράμματα στο στρατιωτικό-τεχνικό τομέα και άλλους βιομηχανικούς τομείς που προωθούνται με την Τουρκία.

Απαιτείται μια μακρά διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την παραγωγή μαχητικού πέμπτης γενιάς, είπε και πρόσθεσε τα εξής:

«Δεν αρκεί μόνο το ενδιαφέρον των πλευρών για ένα τόσο μεγάλο έργο, πρέπει να είναι έτοιμοι να εργαστούν από κοινού».

Η συμπαραγωγή ενός μαχητικού είναι μια σημαντική απόφαση, σημείωσε ο Κλαντόφ.

«Ωστόσο αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία και η Τουρκία διαθέτουν επαρκή τεχνολογία και βιομηχανική υποδομή για να αποκομίσουν σημαντικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος», υπογράμμισε.

«Μπορώ με σαφήνεια να πω ότι η συμφωνία για τους S-400 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία των χωρών μας.

Δεν βλέπω κάτι που να εμποδίζει την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και σε νέους διαφορετικούς τομείς», δήλωσε.

Ο Κλαντόφ υπενθύμισε ότι η Τουρκία θέλει να γίνει πιο νωρίς η παράδοση των S-400.

«Σχεδιάζουμε να παραδώσουμε το πρώτο σύστημα στην Τουρκία το 2019. Οι S-400 είναι ένα μοναδικό σύστημα στον κόσμο με τους οποίους μπορείς να εξαλείψεις όλες σχεδόν τις εναέριες απειλές», ανέφερε το στέλεχος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας, Rostec.