Τελετές ορκωμοσίας των Οπλιτών Θητείας της 2022 ΕΣΣΟ στην Ε.Φ

Την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις, σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, οι τελετές ορκωμοσίας των Οπλιτών Θητείας της 2022 ΕΣΣΟ στην Κύπρο 

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο Λοχία Γεωργίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Η εν λόγω  τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής, κας Αννίτας Δημητρίου. Αντίστοιχα, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, ο Επιτελάρχης, Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, παρέστησαν στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Διοικήσεις – Σχηματισμούς και Τακτικά Συγκροτήματα.   

Στην Ημερησία Διαταγή του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ότι η στρατιωτική θητεία, την οποία καλούνται να υπηρετήσουν οι εθνοφρουροί, αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και παράλληλα ύψιστη τιμή και αναφαίρετο δικαίωμα, που παρέχει τη δυνατότητα στον Κύπριο πολίτη να υπερασπιστεί το αγαθό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας του.

Παράλληλα, με τη στρατιωτική θητεία, οι εθνοφρουροί αναλαμβάνουν την υποχρέωση να βαδίσουν σε ένα καινούριο δρόμο, για τον οποίο πυξίδα θα αποτελεί το καθήκον και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα.

Τους τόνισε ότι από σήμερα καλούνται να εκπληρώσουν με θάρρος, επιμονή και αυταπάρνηση τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν και να σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα τους με τις στρατιωτικές αρετές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερίας και της πειθαρχίας.   

Ο Αρχηγός της ΕΦ, διαβεβαίωσε τους εθνοφρουρούς ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνοι. Οι Διοικητές και τα στελέχη των Μονάδων, θα τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν με τον καλύτερο τρόπο στην στρατιωτική οικογένεια και να τους συμπαρασταθούν στις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην 48χρονη κατοχή καθώς και στην συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το γεγονός αυτό, επεσήμανε, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα για προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Υπενθύμισε τέλος, ότι το βλέμμα όλων πρέπει να είναι καθημερινά στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, στη Μόρφου και στα Βαρώσια, δεσμευόμενοι όλοι στον ιερό σκοπό να δούμε την κυπριακή γη ελεύθερη.Περισσότερα Άρθρα