Τελετή Εγκαινίων Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου …«Οικία Ναπολέοντος Ζέρβα»

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρευρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στα εγκαίνια της οικίας του Στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα στο Μεταξουργείο, ως Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Επιτελάρχης ΔΑΥ Υποπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κλενιάτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ.

Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ κ. Βασίλειος Σπανάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι κόρες του ήρωα Στρατηγού Ευανθία και Βασιλική Ζέρβα, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο δωρητής του έργου κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ως εκπρόσωπος της «Αιγέας ΑΜΚΕ Πολιτιστικού Κοινωφελούς Έργου», εκπρόσωποι οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης και δεκάδες πολίτες.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

Να δηλώσω τη χαρά και την τιμή που με διακατέχει, την τιμή που μου δίνεται σήμερα να απευθύνω αυτό το χαιρετισμό στα εγκαίνια λειτουργίας του παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών «Οικία Ναπολέοντα Ζέρβα».

Η υλοποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, από το  2008, υπογεγραμμένο από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σήμερα, εδώ στον ιστορικό χώρο της οικίας του Ναπολέοντα Ζέρβα, λαμβάνει σάρκα και οστά με την έναρξη λειτουργίας της οικίας, ως παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου.