Τελετή Ορκωμοσίας Σημαιοφόρων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.

 Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Αντιπροέδρου της Βουλής, Ιωάννη Τραγάκη, καθώς και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι ορκωμοσίες ογδόντα (80) νέων Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014 και δώδεκα (12) νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2012-2013.

Στην  τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου, κ.κ. Ιωσήφ.

  Ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς, ανέφερε:

 «Συγχαρητήρια για την αποφοίτηση και την ένταξή σας στο Λιμενικό Σώμα. Με τον όρκο που δώσατε στο Σύνταγμα και τη Σημαία αναλαμβάνετε το βάρος της ευθύνης να στηρίξετε τη μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία του πλανήτη, που αποτελεί, συνάμα, τη μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας. Παράλληλα, αναλαμβάνετε την ευθύνη να εγκαθιδρύσετε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να διαφυλάξετε τα σύνορά μας.

f_3 g_4Η Πολιτεία, δείχνοντας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την εκτίμηση που έχει προς το έργο του Λιμενικού Σώματος, έχει προβεί στον εμπλουτισμό του με νέο στελεχιακό δυναμικό. Πριν από λίγο ορκίστηκαν ως δόκιμοι σημαιοφόροι  80 μελλοντικοί συνάδελφοί σας. Παρότι αυτό το διάστημα γίνονται περικοπές, η Πολιτεία, με το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, δίνει προς το Λιμενικό Σώμα τη δυνατότητα να μεγαλώσει και να ανταποκριθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στα πολυεπίπεδα καθήκοντά του. Αυτό δε θα μπορέσει ποτέ να το πετύχει αν οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και τα στελέχη του δεν τιμούν τον όρκο τους.

Εύχομαι , λοιπόν, σε εσάς να τιμήσετε ευπειθώς τον όρκο σας μέχρι το τέλος της καριέρας σας. Εύχομαι  να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες  με τις οποίες σας περιβάλλει η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία , η κοινωνία και οι οικογένειές σας, που σήμερα βρίσκονται εδώ και σας θαυμάζουν. Κυρίως, όμως, εύχομαι να κάνετε όλους εμάς υπερήφανους για το έργο που θα προσφέρετε.

 Καλή επιτυχία.»