Τέλη του Έτους η Ένταξη της ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P 79) στο ΠΝ

Ο όγκος των απαιτουμένων εργασιών και ο ρυθμός με τον οποίο αυτές εξελίσσονται, οδηγεί στην εκτίμηση ότι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το πλοίο θα μπορεί να ενταχθεί πλήρως επιχειρησιακό στον Στόλο περί τον προσεχή Νοέμβριο, δηλαδή σε 4 μήνες. (φωτό @Perecles Linardos

Ωστόσο, όπως και με την περίπτωση του ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ (Ρ 78), αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια πρακτική, δηλαδή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η τελετή υψώσεως της Σημαίας και στην ΤΠΚ 7, που θα ονομασθεί ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P 79). Εν συνεχεία, το πλοίο θα επιστρέψει στην Ελευσίνα όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικές εργασίες και δοκιμές αποδοχής, μέχρι να ενταχθεί πλήρως επιχειρησιακό στην δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τους λόγους αυτούς, εκτιμάται σύμφωνα με το doureios.com ότι η πρόσφατη 3μηνη παράταση που δόθηκε για την συνέχιση των εργασιών στα ναυπηγεία Ελευσίνος με το ίδιο καθεστώς πληρωμών από το Πολεμικό Ναυτικό, και η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα είναι η τελευταία. Αναμένεται να την διαδεχθεί μία ακόμη, η τελευταία, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, ώστε να συμπέσει και με το “λογιστικό” κλείσιμο του έτους.

Να θυμίσουμε οτι :Για την ολοκλήρωση του ναυπηγικού έργου και την απόδοση της πυραυλακάτου υπ’ αριθμόν 7 είχε  απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των 6.150.000 ευρώ. Αυτή αφορά σε κάλυψη μισθοδοσίας ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, σε λειτουργικά έξοδα και υπηρεσίες μετακίνησης προσωπικού, καθώς και σε υλικά και υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος. ανέφερε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή

Έχει υπερβεί κάθε επιτρεπόμενο όριο ανοχής), ενώ έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 400 εκ. €, μετά τις αλλεπάλληλες κατά διαστήματα τροποποιήσεις και παρατάσεις του χρόνου υλοποίησης, τις αλλεπάλληλες ανά εξάμηνο αναχρηματοδοτήσεις του προγράμματος από το ΥΠΕΘΑ, ενώ είναι ασαφές το τελικό κόστος !

Μη λαμβανομένων υπ’ όψιν ενδεχομένων παροπλισμών πλοίων, με τον ΒΛΑΧΑΚΟ (Ρ 79) η δύναμη της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του Αρχηγείου Στόλου θα ανέλθει σε 19 πλοία. Εξ αυτών, οι 7 ΤΠΚ κλάσεως ΡΟΥΣΣΕΝ και οι 4 αναβαθμισμένες κλάσεως ΛΑΣΚΟΣ, θεωρούνται οι πιο αξιόμαχες.

Σχόλιο: Χθες έγινε  και η Έπαρση της Σημαίας στην ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P 79) πριν την έλευση του Πρωθυπουργού …Χωρίς όμως αυτό  να σημαίνει οτι πολεμικό πλοίο θα  είναι έτοιμο !!

  • Μπάτε σκύλοι!..

    Πυραυλάκατος σε τιμή belhara.
    Άθλιοι συνδικάλες!!!