Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ αυτή τη στιγμή …Κρίσεις Αρχηγών εν μέσω Κρίσης;

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων» ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την θητεία τη θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Χριστοδούλου, ΓΕΣ αντιστρατήγου Καμπά, ΓΕΝ αντιναυάρχου Τσούνη και ΓΕΑ αντιπτεράρχου Μπλιούμη.
Σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνεδρίαση, που θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό, στις 12:15 το μεσημέρι, εκτιμάται ότι το ΚΥΣΕΑ θα αποφασίσει μόνο την αντικατάσταση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Aντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, του οποίου λήγει η τριετής θητεία και κανονικά θα πρέπει να αποστρατευτεί.

Με πιθανότερο αντικαταστάτη τον σημερινό Στόλαρχο …

Έξι μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίζει σήμερα για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών Γενικών Επιτελείων σε μια συγκυρία που η Τουρκία έχει θέσει στο τραπέζι το μέγιστο των διεκδικήσεών της έναντι της Ελλάδας και προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου εντός του 2020

Την νέα ηγεσία στα άλλα δύο επιτελεία, αν τελικά γίνουν αλλαγές, θα καθορίσει εν πολλοίς το γεγονός αν θα υπάρξει αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, εκτιμούν πηγές του Πενταγώνου.

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) είχαν γίνει μόλις πριν από ένα χρόνο.

  • V C

    δεν ειναι σωστο αυτο εν μεσω κρισης