Το τερμάτισε ο Στρατηγός Φράγκος : Μόνο με «Φράχτες και τα Ευχολόγια της Ε.Ε»…Δε σταματάς τον Τούρκο! (Ηχητικό)

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα καλεσμένος του δημοσιογράφου Ηλία Σιακαντάρη όπου αναφέρθηκε στην επέκταση του Φράχτη στον Έβρο,την οποία χαρακτήρισε ως σωστή ενέργεια.

Υπενθύμισε ότι η ιστορία του φράχτη άρχισε το 2010, περίοδο που ήταν Αρχηγός ΓΕΣ σε συνεργασία με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ Λευτέρη Οικονόμου,αλλά και αργότερα ως Υπουργοί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Πικραμένου με παρεμβάσεις τους έγινε η ολοκλήρωση του έργου.

Ο Στρατηγός τόνισε πως κανένας φράχτης ή γραμμή Μαζινο δεν μπορεί να σταματήσει τον Τούρκο χωρίς την παράλληλη ενίσχυση της Αμυντικής Ισχύος της Χώρας.

Όσον αφορά την Κυβέρνηση δήλωσε, πως ύστερα από 15 μήνες δεν ενίσχυσε ούτε τον στρατό, αλλά ούτε και τα Σώματα Ασφαλείας.

 Είναι επιτακτική η ανάγκη για την προμήθεια με κατάλληλα οπλικά συστήματα, που θα υποδείξει η υπεύθυνη στρατιωτική ηγεσία…

Επισήμανε την αδήριτη ανάγκη, για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κλείσιμο της 7ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ στον Έβρο και της Δ ‘ Μοίρας Καταδρομών με το πρόσχημα ότι έτσι θα επιλυθεί η επάνδρωση άλλων σχηματισμών,ιστορία που επαναλαμβάνεται την τελευταία εικοσαετία με αποτέλεσμα την αποστρατιωτικοποίηση !!

Στην συνέντευξη γίνεται όχι απλά κριτική, αλλά προτάσεις στα θέματα των θαλάσσιων ζωνών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην μαξιμαλιστική νεοθωμανική επετακτική πολιτική της Άγκυρας, που δεν αντιμετωπίζεται με «Ευχολόγια» της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε…