Νέα τουρκική δραστηριότητα καταγράφηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Αιγαίο, με τρία τουρκικά αεροσκάφη να προχωρούν σε παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με την πάγια επιχειρησιακή πρακτική.
Συνολικά σημειώθηκαν τέσσερις παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, εκ των οποίων τρεις προήλθαν από UAV και μία από ένα ATR-72. Παράλληλα, καταγράφηκαν έξι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από το ATR-72.
Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 2η ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2 UAV και 1 ATR-72)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4 (3 από τα UAV και 1 από το ATR-72)
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 6 (από το ATR-72)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο















