Τέθηκαν σε Επιχειρησιακή ετοιμότητα & τα 4 «ΣΑΠ Mark V» που Παρέλαβε το ΠΝ

Σε Επιχειρησιακή  ετοιμότητα τέθηκαν & τα 4 ΣΑΠ Mark V  που παρέλαβε η ΔΥΚ απο τους «USA SEALS»..

Τα 4 ΣΑΠ Mark V του ΠΝ αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 50kts, διατηρούν 40 και 35kts σε Κατάσταση Θάλασσας 2 και 3, επιβιώνουν σε Κατάσταση Θάλασσας 5, εκτελούν στροφή 180° εντός 50m με τη μέγιστη ταχύτητα χωρίς πλαγιολίσθηση ή επιβράδυνση και προσγειαλώνονται χάρη στο βύθισμα 1,5m.

Τα σκάφη αυτά θεωρούνται κορυφαία στο είδος τους και έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και σε πολεμικές επιχειρήσεις ανά τον Κόσμο με τους SEALS

Το εκτόπισμα του σκάφους, πλήρες φορτίου, είναι 57 τόνοι και το προωθητικό σκεύος περιλαμβάνει δύο κινητήρες MTU 12V396 TE94 που αποδίδουν 2.285 ίππους έκαστος και δύο υδροπροωθητές τύπου KaMeWa K50S, που επιτρέπουν στο σκάφος να επιτύχει ταχύτητα 47-50+ κόμβων σε Κατάσταση Θαλάσσης 2 και 25-35 κόμβων σε Κατάσταση Θαλάσσης 3.

Η εμβέλεια του σκάφους με ταχύτητα πλεύσης, είναι 550+ ναυτικά μίλια και η αυτονομία του για μία τυπική αποστολή φτάνει τις 12 ώρες.

Το πλήρωμα του Mark-V αποτελείται από 5 άτομα και μπορεί να μεταφέρει σε αντικραδασμικά καθίσματα εξοπλισμένους Καταδρομείς , οι οποίοι κάθονται πίσω από το πλήρωμα & εντός της καμπίνας