Θα διώξουν και τους Ακρίτες απο τις Καλύβες του Έβρου…»Χάριν του Υδροβιότοπου;»

Σε πολύ σημαντικό  για το Υπουργείο εξελίσσεται το θέμα της διατήρησης των «αυθαίρετων καλυβών» από τους ακρίτες του Έβρου.

Πρόκειται για  ξύλινες κατασκευές που διατηρούν ψαράδες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί της περιοχής προκειμένου να διαμένουν πρόσκαιρα, να φυλάσσουν τα εργαλεία τους και να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, στο Δέλτα.Αλλά και να κρατούν και να ελέγχουν και τα περάσματα στον Έβρο

Παρά τις πολλές καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους, τα μεγάλα πρόστιμα και τις αποφάσεις κατεδάφισης, το νομικό καθεστώς που τις διέπει αλλά και το εθνικό συμφέρον από την ύπαρξη τους σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας δημιουργεί μείγμα προβληματισμού.

Είναι ανάγκη για μία οριστική λύση στο πρόβλημα ομολογούν κράτος και επαγγελματίες, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφυτρώσει  λένε ,πολύ βαριές κατασκευές με μπετόν, σε ένα σημείο χαρακτηρισμένο ως Εθνικό Πάρκο και υγροβιότοπος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος ώστε να δοθεί λύση στο θέμα διασφαλίζοντας την «αρμονία του οικοσυστήματος» και την επαγγελματική επιβίωση των ιδιοκτητών των καλυβών.

Να προσέξουμε γιατί  η ύπαρξη των Καλυβών είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια του Στρατού μας στον Έβρο ..Κάτι που ο νέος Α/ΓΕΣ  το γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα !

Εντύπωση όμως προκαλεί οτι στο Άμυνας μόλις έφυγε ο Πάνος Καμμένος ,αρχίζουν να εμφανίζονται και να γίνονται  περίεργα πράγματα …