Θα πάρει και την στήριξη των Εταίρων της Ε.Ε η Ελλάς;

Σε διπλωματική κούρσα ενημέρωσης όλων των εταίρων της, καθώς και των στρατηγικών «παικτών» στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα η Αθήνα για την προτεινόμενη τουρκική παραβατικότητα…

Εν όψει της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί, μετά από αίτημα της Αθήνας, στις 16.00 το απόγευμα, αλλά και των συναντήσεων του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αυστρίας στη Βιέννη.

Τη πλήρη στήριξη της Ελλάδος εξέφρασε ο Νετανιάχου

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Νετανιάχου είπε πως σήμερα επεκτείνονται προς κάθε κατέθευνση, εστιάζοντας στα κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως το Ισραήλ παρακολουθεί σοβαρά κάθε επιθετικότητα από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε στον κ. Δένδια τη βούληση της χώρας του να διευρύνει περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, κάνοντας ειδική μνεία στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του που «βλέπω ότι η Ελλάδα τα πάει καλά».


Διάφορα Άρθρα